Uscator- Camera deshidratat-uscat legume, fructe, plante, in regim economic – 175kg/sarja

/**/

Caracteristici tehnice principale:

  • Capacitate medie de incarcare pe camera: 175 kg/sarja.
  • Capacitate medie de incarcare pe camera cu extensie interna: 240 kg/sarja;
  • Durata medie a ciclului efectiv de uscare legume-fructe cu blansare si/sau centrifugare7,2 h/ciclu si sarja:
  • Numarul de sarje pe zi: 3 sarje/zi;
  • Capacitate medie de uscare produs in stare proaspata pe zi : 525 kg
  • Capacitate medie de uscare produs in stare proaspata cu extensie interna pe zi : 720 kg
  • Capacitate medie de uscare anuala : (525kg/zi x 230zile/an): 750 kg/an;
  • Capacitate medie de uscare anuala cu extensie interna (720kg/zi x 230 zile/an) 165.600 kg/an
  • Suprafata desfasurata de asezare a produselor la uscare : 21,6 mp:
  • Suprafata desfasurata de asezare a produselor la uscare cu extensie interna: 32,4 mp;
  • Incarcarea medie cu semifabricate pe mp : 6,5 kg/mp;
  • Putere electrica instalata:1,1Kw +0,12Kw;
  • Putere electrica consumata: 0,72 kw/h;
  • Consum mediu energie termica : 400 Kcal/h (in echivalent cu 1,2 kg/ h deseuri lemnoase)
  • Consum maxim la pornire pentru incalzire initiala in primele 30min: 600 kcal/h
  • Agentul termic folosit: apa calda la 90˚-100°C;
  • Racord apa calda 1";
  • Cost mediu energetic al uscarii pe kg de produs in stare verde : 0,11 lei/kg ;
  • Cost mediu energetic al uscarii pe kg de produs deshidratat-uscat: 0,88 lei/kg ;
  • Dimensiuni de gabarit (L x l x H) : 400 x 2.800 x 1.800 (mm).
  • Anexe 24 navete multietajate de constructie speciala cu gratare din inox si alternativ cu panouri de asezare din policarbonat.
  • Navete multietajate similare pentru extensie interna : 12 navete
  • Total navete: 36
  • Pret pe naveta 155 euro (pret fara TVA).

Pret Camera de uscat legume-fructe 175 kg/sarja: 22.770 Euro (pret fara TVA).

Durata ciclului de uscare si capacitatea de incarcare pe sarja a unei camere difera de la leguma la leguma, de la fruct la fruct, si de la planta la planta si deasemenea difera si in functie de operatiile tehnologice pregatitoare aplicate semifabricatului inainte de uscare, cum ar fi de exemplu: blansare-racire, centrifugare, grad de maruntire si mod de asezare in naveta .

Camerele inventive Tip Miraco cu functionare in regim economic, au un consum energetic pe kilogramul de legume, fructe, plante deshidratate, de 8 ori mai mic in comparatie cu cele mai performante camere de uscare existente in tara sau in lume, au un pret pe unitate de capacitate si un ciclu de uscare pe sarja de cel putin 3 ori mai mic.

Camera inventiva cu control automat al regimurilor de uscare tip MIRACO, asigura uscarea in regim economic pentru legume, fructe, ciuperci, plante, peste, carne, branza, paste fainoase, pasta si piure din fructe sau legume, biscuit din fructe, din legume sau din fructe si legume tutun, etc.

Capacitatile concepute de noi pot functiona cu agent termic apa calda la 90°C cu precizarea ca cel mai ieftin si nepoluant combustibil sunt deseurile lemnoase, lemnele de foc, deseurile vegetale al caror pret mediu este de 4-5 ori mai mic decat combustibilul lichid sau gazos.

Camera este de asemenea echipata cu aparatura cu afisaj digital pentru monitorizarea si controlul automat al regimului de uscare ce poate fi atasata la un PC existent la beneficiar pentru a putea extrage la nevoie istoricul cu parametrii regimului de uscare parcurs pentru un anumit produs si la o anumita data. Intr-un compartiment al cutiei pentru controlul automat al regimului de uscare, este amplasat tabloul electric de protectie , semnalizare si control.

Capacitatea zilnica de deshidratare a unui uscator nu este determinata numai de marimea incarcaturii pe sarja introdusa la uscare ci si de durata ciclului de uscare, de tehnologia si regimurile de uscare aplicate, de gradul de maruntire a produselor si de aplicarea sau nu a procedeului de blansare si sau centrifugare, de numarul si greutatea sarjelor ce se pot deshidrata in 24 de ore si de umiditatea finala a produsului deshidratat.

MIRACO este singurul furnizor de camere de uscare din lume care asigura uscarea fructelor, legumelor si plantelor in regim economic, asigura garantie prelungita (48 de luni) si garanteaza prin contract, parametrii esentiali de eficienta (durata ciclului de uscare, puterea electrica si termica instalata si consumata, costul mediu energetic al uscarii pe kg de produs deshidratat-uscat ca elemente tehnico-economice utile investitorilor pentru intocmirea planului de afaceri si a pretului produselor in raport cu piata.

Modul de functionare si programare al regimului de uscare

Punerea in functiune a camerei se realizeaza dupa ce se incarca compartimentul tunel etans cu navetele multietajate cu panouri din policarbonat compact pe care se asaza materialul supusul uscarii, se porneste agregatul de preparat si vehiculat aer cald ca agent de uscare, cu functionare intermitenta.

Parametrii esentiali ai regimului de uscare in dinamica lor (temperatura, umiditate, presiune, debit, viteza etc.)pentru aerul vehiculat ca agent de uscare durata ciclului de uscare precum si tactul de schimbare a sensului de circulatie a aerului prin interspatiile navetelor cu produse depuse la uscat pot fi programati si controlati in mod automat prin intermediul unui soft specific.

Temperatura aerului ca agent de uscare este programata pentru urcarea intr-un timp egal cu ciclul de uscare, de exemplu (6,3 h) a unei pante de la T1 (20°C) la T2 (72°C), temperatura este controlata de un regulator de temperatura care atunci cind sonda semnalizeaza depasirea limitei prescrise, comanda oprirea ventilatoarelor de la agregatele de preparat si vehiculat aer cald ca agent de uscare, iar cand temperatura tinde sa scada sub limitele prescrise de operator, sonda comanda pornirea agregatelor de preparat si vehiculat aer cald.

In acest fel controlul temperaturii aerului ca agent de uscare se realizeaza in mod rational prin pornirea sau oprirea ventilatoarelor agregatelor de preparat si vehiculat aer cald de-a lungul ciclului de uscare.

Umiditatea aerului ca agent de uscare este programata pentru coborarea intr-un anume timp a unei pante egale in timp cu durata ciclului de uscare (6,3 h) de la H1(87%) umiditate initiala la H2 (24%-6%) umiditate finala si este controlata de un regulator de umiditate, de un agregat de evacuat aerul incarcat cu umiditate extrasa din produs si de un sistem de introdus aer proaspat in compensare.

Cand sonda regulatorului semnalizeaza depasirea limitei de umiditate programata pentru aerul ca agent de uscare comanda pornirea agregatului de evacuat aer incarcat cu umiditate extrasa din produs si datorita depresiunii rezultate, in compensare intra in functiune sistemul de introdus aer proaspat.

Cand umiditatea scade sub limitele programate prin regimul de uscare aplicat, sonda transmite regulatorului oprirea agregatului de evacuat aer incarcat cu umiditatea extrasa din produse si concomitent iese din functiune sistemul de introducere aer proaspat in compensare. Si tot asa pana la sfarsitul ciclului de uscare.

  • Pentru completarea informatilor vezi in meniul saitului Uscatoare: ’’Camere cu uscare in regim economic -Informatii complementare, utile –

Click pe poza de mai jos pentru Uscator- Camera deshidratat-uscat legume, fructe, plante, in regim economic – 175kg/sarja in format PDF

 

Untitled

Back to Top